Chalet Bauernhaus - Wald im Pinzgau - Zillertal - Oostenrijk

Activiteiten winter

Het dorp Wald im Pinzgau is door de ligging een unieke bestemming. Het authentieke dorp ligt zeer centraal te midden van 3 skigebieden, namelijk:
 • Zillertal Arena
  Je kunt het gebied betreden vanuit Krimml of Königsleiten. Je kunt met de bus die regelmatig vanuit het dorp vertrekt (het Bauernhaus is op ca. 150 meter van de halte) of met de auto (ca. 15 minuten rijden). Het skigebied Zillertal Arena (Königsleiten, Gerlos, Krimml) heeft 160 km piste en 55 liften (meer piste-informatie). Het Zillertal Arena is een onderdeel van het immens grote Zillertal Skigebied (Hochfuegen-Hochzillertal / Zillertal Arena / Mayrhofen / Ski- and Glacier World Zillertal 3000 / Hintertuxer Glacier) met zijn 650 km piste en 170 liften. Meer informatie: zillertal.at

 • Wildkogel Arena / Neukirchen am Grossvenediger
  Neukirchen ligt op slechts 5 minuten rijden van Wald im Pinzgau, het dorp heeft goede parkeermogelijkheden in de omgeving van de gondellift waarmee je het gebied Wildkogel Arena kunt betreden. Ook met de bus is Neukirchen goed bereikbaar. Doordat het skigebied Wildkogel Arena een kleiner gebied is (15 liften) en een prachtig Kogel-Mogel kinderland hebben, is het zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Direct bij het bergstation is het Kogel-Mogel Kinderland, hier kunnen kinderen de grondbeginselen van het skiën al jong leren. Meer informatie: wildkogelbahnen.at

 • Paßturn / Kitzbühel via een cabinelift vanuit Hollersbach
  Hollersbach ligt op ca. 10 minuten autorijden van Wald im Pinzgau en heeft een grote parkeerplaats bij de cabinelift. Het gebied heeft 170 km pisten en 55 liften. Meer informatie: panoramabahn.at
Skipassen
Doordat het dorp Wald im Pinzgau centraal tussen verschillende skigebieden gelegen is kun je kiezen uit verschillende skipassen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een skipas voor ieder gebied afzonderlijk, echter met de Zillertal Arena Skipass en de Zillertaler Superskipass heb je tevens toegang tot de Wildkogel Arena. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor de SalzburgerlandCard. Deze is in verhouding iets duurder, echter biedt ook veel meer mogelijkheden. Zo heb je met deze skipas toegang tot 22 skiregio's, waaronder o.a. Zillertal Arena (Königsleiten & Gerlos), Wildkogel Arena, Paßturn / Kitzbühel. Met deze pas kun je dus veel verschillende gebieden betreden, denk ook bijvoorbeeld aan Kaprun, Saalbach / Hinterglemm. Meer informatie: salzburgerland.com


Ook voor degenen die niet skiën zijn er tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende activiteiten:
 • Rodelen
  De kleine rodelbaan bij het Finkenhof is 's avonds gedeeltelijk verlicht en is door zijn geringe verval bijzonder geschikt voor kinderen. De lengte is ca. 200 meter. Sleeverhuur is bij de sportwinkel Sports & more Unterwurzbacher in Wald im Pinzgau mogelijk. De dichtstbijzijnde rodelbanen zijn:
  • Krimml: vanaf het Gasthof Schönmoosalm tot in het dorp - lengte van 2,2 kilometer - zeer veeleisend. De rodelbaan is dagelijks tot ca. 22.30 uur verlicht.
  • Neukirchen: van de Wildkogel (met de gondel omhoog) tot aan Bramberg. Lengte van 14 kilometer - gemakkelijk tot matig. De rodelbaan is dagelijks tot ca. 22.00 uur verlicht. Op dinsdag en vrijdag gaat de gondel tot 18.30 uur.
  • Gerlos: van Hainzenberg (met de gondel omhoog) - lengte ca. 7 kilometer - gemakkelijk tot matig. De rodelbaan is dagelijks tot ca. 01.00 uur verlicht.

 • Langlaufen
  In Wald im Pinzgau is een langlaufloipe van 7 kilometer met aansluiting op de meer dan 200 km lange Pinzgau-loipe. De loipe loopt langs de rivier Salzbach. Voor degene die er overdag niet genoeg van kan krijgen is er 's avonds is een verlichte loipe van 0,8 km "Finkrunde" in Vorderkrimml, deze is tot 21.30 uur verlicht.

 • Fakkeloptocht
  Er worden in de omgeving regelmatig fakkeloptochten door het besneeuwde winterlandschap georganiseerd met eventueel aansluitend een heleboel plezier op de verlichte rodelbaan. De tijden waarop deze plaats vinden kun je ter plaaatse navragen of lezen in de plaatselijk krant van de VVV.

 • Paardesledetocht
  Een belevenis voor iedereen is een rit met de paardeslee door het romantisch besneeuwde landschap van het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit kan zowel overdag als aan het begin van de avond plaatsvinden.

 • Paardrijden in de winter
  Wie wil dat niet? Paardrijden door een maagdelijk wit landschap. Voor jong en oud, met of zonder ervaring voor allen leuk.

 • IJskletteren am Untersuchbachfall
  Vanuit de winkel Sports & more Unterwurzbacher in Wald im Pinzgau kun je een arrangement boeken voor het beklimmen van een de waterval Untersuchbachfall. Je beklimt het eindpunt van de waterval met stijgijzer en houweel - een belevenis voor eenieder!

 • Wandelen op sneeuwschoenen
  Met speciale sneeuwschoenen (denk aan 'tennisracket') kun je prachtige wandeltochten maken. Een belevenis op zich door te "wandelen zoals in grootvaders tijd"! Doordat je met de sneeuwschoenen veel grip hebt en ook 'op' diepere sneeuw kan lopen kom je op plekken die met gewone schoenen niet te betreden zijn. Een leuke activiteit voor jong en oud. Overigens is het wel verstandig stevige schoenen te dragen waar je de sneeuwschoen aan kunt bevestigen (bijvoorbeeld bergschoenen).

 • Krimmler watervallen
  In de winter genieten de ijsklimmers met volle teugen van de bevroren watervallen, die onder een sfeervolle verlichting hun "majestueuze grootte" in alle glorie demonstreren. De Krimmler waterval is met een verval van 380 meter de hoogste waterval van Europa. De waterval vind zijn oorspong in de hoog gelegen Krimmler Ache en bestaat uit drie delen. Meer informatie: wasserfaelle-krimml.at